Редактор: e-mail: Снимка Фейсбук/ТАССРуският посланик в САЩ Анатолий Антонов се завърна във

...
Редактор: e-mail: Снимка Фейсбук/ТАССРуският посланик в САЩ Анатолий Антонов се завърна във
Коментари Харесай

Посланикът на Русия в САЩ се завърна във Вашингтон

Редактор: 

e-mail: 

Снимка Фейсбук/ТАСС

Руският дипломат в Съединени американски щати Анатолий Антонов се завърна във Вашингтон след към тримесечен престой в Москва, където беше поканен за съвещания. Според репортери на ТАСС към 18:00 ч. локално време, 01:00 ч. московско време в понеделник, Антонов е влезнал със служебния си автомобил на територията на съветското посолство във Вашингтон.

Няколко часа по-рано Антонов е кацнал с постоянен полет на " Аерофлот " в Ню Йорк на летище " Джон Ф. Кенеди ", където е посрещнат от съветски дипломати. След срещата с публицистите посланикът и съпътстващите го лица са отпътували за Вашингтон с коли на посолството.

Както е известно, руско-американските връзки се обтегнаха в допълнение след едно високопоставено изявление, в което президентът на Съединени американски щати Джо Байдън съобщи, че съветското управление ще би трябвало да " заплати цената " по отношение на опитите за интервенция в изборите в Съединени американски щати, приписвани на Москва.

Освен това ръководителят на Белия дом отговори утвърдително на въпроса дали счита съветския президент Владимир Путин за " палач ". След това Антонов бе поканен за съвещания в Москва, където пребиваваше от 21 март. Посланикът на Съединени американски щати в Русия Джон Съливан отпътува за Вашингтон за съвещания на 22 април.

На 16 юни в Женева се организира руско-американска среща на върха. Инициативата за провеждането му пристигна от Вашингтон. След срещата Путин и Байдън се договориха за връщането на посланиците. Те разискаха също положението и вероятностите за по-нататъшно развиване на двустранните връзки, проблемите на стратегическата непоклатимост, както и въпроси от интернационалния дневен ред, в това число съдействието в битката с пандемичния ковид и уреждането на районни спорове.

Държавният департамент и Белият дом към момента не са дали отговор на запитването на ТАСС по кое време се чака посланикът на Съединени американски щати Джон Съливан да се върне в Москва.

Превод „ Петел “

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР